Poseidon Yurtdışı Eğitim NtvMsnbc Röportajı

NTVMsnbc kanalı Work and Travel programıyla ilgili olarak bu POSEIDON ile ropörtaj yaptı. 

1 ayda şizofren olunur mu?
< Önceki | 1 | 2Müjen Gürkan (Poseidon Yurtdışı Eğitim Şirketi Genel Müdürü):

ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜZDE 20’Sİ AZ ÇALIŞMA SAATLERİNDEN ŞİKAYETÇİ
Öğrencilerimize şunu her zaman vurguluyoruz: Bu dört ayaklı bir iş. Bizler varız, öğrenciler var, sponsor firma ve işverenler var. Bunların dışında, öğrencilerimizin yüzde 20’si az çalışma saatlerinden şikayetçi. Bu da kesinlikle Amerika’daki ekonomik durumdan kaynaklanıyor.

ÖĞRENCİLERİMİZ 5-6 BİN DOLARLA DÖNÜYORLARDI
Sonuçta kimse aç -bilaç gezmiyor. Geçmiş yıllarda bizim öğrencilerimiz ortalama 5-6 bin dolarla dönüyorlardı. Ama şimdi böyle bir parayla dönülemeyecek. Aç değiller, açıkta değiller ama öğrencilerin beklentileri karşılamadığı için hayal ettikleri şeyleri alamayacaklar. Yine de çocuklara şunu diyoruz: Sonuçta yabancı bir ortamdasınız. Dil okuluna giderseniz, aynı süre için bunun üç dört katı para ödemek zorunda kalacaksınız. Siz bu yolu seçtiniz, ekonomik krizden de kimse sorumlu tutulamaz” diye teselli ediyoruz. Öğrencilerimiz de bizi daha iyi anlar duruma geldiler.

BURADA HERKES ÇOK ZENGİN...
Boston yakınlarında bir buçuk saat mesafede yerleştirdiğimiz ve -yıllardır aynı işverene çok öğrenci göndeririz- bir öğrencimiz, ilk gittiği haftalarda “Burada herkes çok zengin, herkesin arabası var, biz arabasız hiçbir şey yapamıyoruz” diye bayağı ağlıyordu. Burada da herkes çok müthiş koşullarda yaşamıyor ama küçük şehirlerde yaşayan öğrencilerimiz bile Amerika’ya gittiği zaman her şey ellerinin altında ve gökdelenlerde yaşayacaklarını sanıyor.

DOĞRULARI SÖYLEMEMİZ GEREKİYOR
Bütün firmalara ve bize düşen onları nelerin beklediğini çok net açıklayabilmek. Öğrenci kaybetmek pahasına doğruları söylememiz gerekiyor.

AMERİKA İÇİN DAHA UCUZ PROGRAM YOK
Hataları çok olan ya da yanlış sponsorları seçmiş olan firmalar zarar görüyordur. Bunu kesinlikle genele yaymamak lazım. Şunu da unutmamak lazım, Amerika’ya gitmek için bundan daha ucuz bir program yok. Ve çalışmaya gidildiği için de ne olursa olsun orada yememiz, içmemiz, konaklamamız sağlanıyorsa, bu programa Türkiye’den her zaman talep olacaktır.



© Copyright | Poseidon Yurtdışı Eğitim | All rights reserved.